Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تمام تقاضاهای بازار بورس واقعی نیست، گفت: در حال حاضر افراد به دلیل محدودیت در بازار سکه و دلار به سمت بازار بورس هجوم آورده اند که این موجب تقاضای حباب گونه در آن شده است، البته زمان ترکیدن حباب بورس هنوز مشخص نیست.

کمیل طیبی در گفت‌وگو با ایسنا درباره رونق بازار بورس در شرایطی که به دلیل کرونا، اقتصاد کشور دچار چالش هایی شده است، اظهار کرد: به طور قطع تقویت بازار بورس به منزله تقویت بازار سرمایه به عنوان یکی از رکن های بازار مالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دو جنبه بازار مالی شامل بازار پولی و سرمایه، گفت: بازار پولی بیشتر حاکم بر روابط بین بانکی است که نقش واسطه مالی را ایفا می کنند، از سوی دیگر بازار سرمایه که در قامت بازار بورس مطرح است، در تامین سرمایه برای شرکت های تولیدی تخصیص منابع می کند، همچنین تجهیز منابع این بازار از شکل گیری دارایی های کاغذی و یا عرضه سهام اتفاق می افتد.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه برای توسعه ظرفیت اقتصادی یکی از ابزارهای مهم توسعه بازار سرمایه است، تصریح کرد: بازار سرمایه علاوه بر تامین مالی سرمایه گذاران، می تواند از سپرده های بیشمار مردم بهره مند شود.

وی در خصوص نوسانات و رشد بازار بورس در ایران، توضیح داد: متاسفانه در بسیاری مواقع رشد بازار بورس در ایران حباب گونه است و با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد و نقدینگی جامعه که بعضا در دست شرکت های دولتی، نیمه دولتی و خصوصی است و اغلب براساس برخی منابع غیرمولد ایجاد می شود، بورس رشد حبابی خواهد داشت، در حالیکه زمانی نقدینگی تبدیل به دارایی می شود که تنوع در بازار دارایی وجود داشته باشد.

طیبی با اشاره به محدودیت کنونی در بازارهای مختلف همچون طلا، دلار و ...، گفت: در این شرایط تقاضا برای دارایی های کاغذی بازار بورس بیشتر می شود، درحالیکه بازار سرمایه کشور باید از ساختار عمیق و گسترده ای همچون روابط بین بانکی و بین المللی برخوردار باشد که اکنون از این فضا به دور است که موجب ایجاد تقاضاهای غیرواقعی، هجومی و به اصطلاح گله ای به بازار بورس می شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر افراد به دلیل محدودیت در بازار سکه و دلار به سمت بازار بورس هجوم آورده اند که این موجب تقاضای حباب گونه در آن شده است، البته زمان ترکیدن حباب بورس هنوز مشخص نیست.

این استاد اقتصاد با اعتقاد بر اینکه در حال حاضر تمام تقاضای موجود در بازار بورس واقعی نیست، گفت: تقاضای واقعی همواره برای انجام سرمایه گذاری است و اما اگر تقاضاها به واسطه شکل گیری دارایی های جدید و سودهای آنی باشد، تقاضای واقعی نخواهد بود.

وی در خصوص اینکه آیا اقتصاد کشور با توجه به از دست دادن درآمدهای نفتی می تواند بر بازار سرمایه تمرکز کند یا خیر؟ اظهار کرد: اگر بازار سرمایه از بنیان محکمی برخوردار باشد و ظرفیت اقتصادی را افزایش دهد می تواند بازار خوبی برای تامین سرمایه و منابع مالی برای اقتصاد کشور باشد مشروط بر اینکه در این بازار عرضه و تقاضاکننده وجود داشته باشد و از سوی دیگر سایه رانت ناشی از شرکت های بزرگ در آن شکل نگیرد و سهام صنعت با ارزش واقعی خود عرضه شود.

طیبی درباره وضعیت بازار بورس در شرایط کنونی شیوع کرونا، گفت: در حال حاضر کرونا موجب شده بسیار از مناسبات اقتصادی و کسب و کارها دچار نااطمینانی و در نهایت موجب کاهش تقاضا در بازار شده است.

وی تاکید کرد: زمانی که سهام شرکتی در بازار سرمایه عرضه می شود، پشتوانه آن باید فعالیت اقتصادی مناسبی باشد و اگر فعالیت و شرکتی به دلایلی از جمله کرونا تعطیل و نیمه تعطیل باشد و از سوی دیگر نقدینگی های غیر مولد و غیرقابل انتظار ایجاد شود و ارزش سهامی افزایش یابد بعد از مدتی احتمال ریزش ارزش سهام وجود دارد که موجب می شود افراد دارایی های خود را از بازار سرمایه خارج کرده و به سمت بازارهای دلالی دیگر همچون طلا، دلار، مسکن و ... برود.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: اگر صرفا به دنبال سودهای آنی باشیم نمی توان بر بازار سرمایه جهت توسعه ظرفیت اقتصادی کشور تمرکز کنیم، چراکه سرمایه گذاری در این بازار فعالیتی بلندمدت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بورس بازار سرمايه سرمايه گذاري نقدينگي توسعه اقتصادی بازار بورس استاد اقتصاد بازار سرمایه حال حاضر حباب گونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۹۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام و رسیدگی به تقاضای سرمایه‌گذاران در طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد

مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران گفت: پس از تصویب مجوز صدور موافقت اصولی هر یک ازطرح­‌های شیوه­‌نامه جذب سرمایه­‌گذاری در هشتادمین نشست هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی در اواخر پارسال، فرایند ثبت‌نام و رسیدگی به تقاضای سرمایه­‌گذاران در طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور و سامانه آغاز شد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی گاز ایران، علیرضا بیات اظهار کرد: متعاقب ابلاغ شیوه‌نامه جذب سرمایه‌گذار از سوی وزیر نفت به شرکـت ملی گاز ایران در سال ۱۴۰۲، به‌منظور افزایش پایداری تأمین گاز طبیعی در دوره اوج مصرف با اولویت مشترکان عمده (صنایع فولادی، پتروشیمی، نیروگاه‌ها، صنایع سیمانی و...) فعالیت­‌ها و اقدام‌های کارشناسی و تخصصی مختلفی در حوزه‌های طراحی فرایند و روش اجرایی، تدوین راهنما و کاربرگ­‌های تخصصی مورد نیاز، الگوی ارزیابی توانمندی مالی، تشکیل کارگروه تخصصی سامانه و... برای بررسی و رسیدگی به تقاضای متقاضیان به‌منظور سرمایه‌گذاری و احداث طرح‌های مندرج در این شیوه‌نامه، تعریف، برنامه­‌ریزی و اجرایی شد.

وی افزود: طبق «بندهای ۲۲ و ۲۳ قانون اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاست­‌های کلی اصل چهل‌وچهار (۴۴) قانون اساسی و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، همه دستگاه­‌های اجرایی کشور ­باید برای فرایند صدور هرگونه موافقت اصولی / مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها­­ و درگاه تخصصی مجوز کسب‌وکار همان دستگاه مربوط استفاده کنند.

مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: همسو با تحقق این اهداف، اقدام‌های زیربنایی و اصولی مختلفی نیز به‌منظور عملیاتی کردن فرایند ثبت‌­نام، بارگذاری اطلاعات عمومی، مدارک و مشخصات اولیه طرح و همچنین بررسی ملزومات گازرسانی، تائیدیه نقطه تحویل، تخصیص خوراک، معیار مصرف انرژی، فنی و اقتصادی، انجام استعلامات بین دستگاهی و... برای فرایند صدور موافقت اصولی همه طرح­های اس‌ان‌جی، مینی‌ال‌ان‌جی، ال‌ان‌جی و ال‌ان‌جی­ وارداتی، ­از طریق درگاه ملی مجوزها و سامانه جامع مجوزها و­ طرح­‌های صنعت نفت­ از سوی کارگروهی متشکل از نمایندگان مدیریت­‌های گازرسانی، دیسپچینگ، انرژی و کربن، برنامه­‌ریزی تلفیقی و با محوریت مدیریت سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران انجام شده است.

بیات تصریح کرد: طرح‌های قابل سرمایه‌گذاری به‌منظور افزایش پایداری تأمین گاز طبیعی (سوخت پشتیبان) برای مشترکان عمده و سرمایه‌گذاران در دوره اوج مصرف شامل این موارد است؛ تأسیسات مقیاس کوچک مایع­‌سازی گاز طبیعی (مینی‌ال‌ان‌جی)، ذخیره­‌سازی آن و تبدیل ال‌ان‌جی به گاز طبیعی،تأسیسات فشرده سازی گاز طبیعی (سی‌ان‌جی)، ذخیره‌سازی آن و تبدیل  سی‌ان‌جی به گاز طبیعی، تأسیسات ذخیره­‌سازی گاز مایع (ال‌پی‌جی) و تبدیل آن به اس‌ان‌جی (مخلوطی از گاز مایع (ال‌ان‌جی) با هوا و جایگزینی برای گاز طبیعی) و تأسیسات دریافت و تبدیل ال‌ان‌جی به گاز طبیعی.

دیگر خبرها

  • هفت پله قرمز بورس
  • ثبت‌نام و رسیدگی به تقاضای سرمایه‌گذاران در طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد